duminică, 18 noiembrie 2012

Covorasele de baie

Daca doriti un aspect placut al baii, ar trebui sa folositi covorase de baie. Acestea dau baii un aspect ingrijit si o ambianta calda. De asemenea acestea sunt practice si previn un lucru care poate fi periculos pentru integritatea dumneavoastra: alunecarile.Inainte de a achizitiona un covoras de baie, trebuie sa fii foarte atent la materialul din care este confectionat, aspectul sau, durabilitatea si rezistenta la medii umede.

Covorasele de cauciuc

Avantajele covoraselor de baie din cauciuc: sunt sigure, usor de spalat si previn alunecarile si cazaturile din baie. Sunt de durata, nu favorizeaza aparitia de mucegai si nu se pateaza. Dispun de un sistem de aderenta cu ventuze, fiind ideale pentru incaperi umede, precum baia. De asemenea pretul lor este destul de ieftin.
Dintre dezavantaje ar fi aspectul lor nefinisat si mirosul puternic, care nu dispare nici dupa spalari repetate.Insa daca o sa gasiti covorase produse oriunde prin Europa si nu in China acest dezavamtaj nu o sa apara.
 De asemenea o problema e ca sunt destul de rare prin magazine. Personal am cautat destul de mult un asemenea covoras si cu greu am gasit unul.



Covorase din bumbac

Avantaje. Majoritatea covoraselor de baie sunt realizate din bumbac si alte materiale naturale. Bumbacul este un material rezistent, subtire si usor de uscat dupa spalare. Se gaseste in diverse forme si marimi si poate fi ajustat in functie de fiecare baie in parte.

Dezavantaje. Covorasele din bumbac se deterioreaza in timp, in special daca nu sunt bine spalate si uscate. De asemenea, favorizeaza formarea de mucegai si se pot destrama foarte usor. Covorasele din bumbac se pateaza foarte repede si necesita curatare adecvata.



Covorase din tesaturi sintetice


Avantaje. Covarasele din tesaturi sintetice sunt realizate din materiale precum acril, rafie sau polipropilena care asigura durabilitate crescuta. Nu se deterioreza in conditii de umiditate crescuta. Se gasesc intr-o varietate de forme, culori si dimensiuni. Sunt rezistente la mucegai, pete si decolorare.

Dezavantaje. Unele covorase din materiale sintetice sunt impletite, iar praful se depune cu usurinta in spatiile goale. De asemenea, nu sunt aderente si pot creea mici probleme la umiditate crescuta in baie. Pentru a preveni alunecarile este indicat sa achizitionezi si materiale antiderapante pe care sa le asezi sub covoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu